Ve vystavené formuli v nákupním centru se nesvezete. Na koloběžce ale můžete jezdit klidně až do kanceláře.

 

Ať jste tedy ve světě elektrických koloběžek nováčkem, nebo se už poohlížíte po svém následujícím stroji, možná pro vás estetika hraje důležitou roli. Kdo by se nepokochal závodními stroji stáje F1 Red Bull na televizních obrazovkách, nebo poštěstí-li se nám shlédnout výstavu v některém z nákupních center? Stejně na vás ale mohou zapůsobit elektrické koloběžky ze stejné stáje. Ať už budete zamýšlet vstoupit do osobní elektrické mobility entry modelem Red Bull TEEN 10-10, pohodovým cruiserem s modelovým označením Red Bull TEN TAKE-UP, nebo špičkově vybaveným a vyladěným Red Bull RACE TEN FULL, nikdy nešlápnete vedle. A že jde skutečně o unikátní stroje a designové bonbónky, můžete posoudit sami.

 

 

Výrobci jde o to přinášet e-mobilitu především do měst. S ohledem k platné legislativě většiny evropských zemí (25 km/h a 25 kg – vyjma UK a DE) tak všechny stroje musí splňovat právě tyto normy. Můžete se tak s těmito stroji vydat do ulic ať po veřejných komunikacích, nebo cyklostezkách a to aniž byste byli držiteli řidičského oprávnění. Rovněž pro vás neplatí povinnost registrace a placení tzv. povinného ručení, nebo chcete-li odpovědnosti za škodu. Rozhodně je však důležité znát pravidla o provozu na veřejných komunikacích nejen pro svou bezpečnost a být ohleduplný k ostatním účastníkům provozu vč. chodců.

 

 

Elektrické koloběžky se v posledních letech staly doslova fenoménem. Někdo je miluje a jiný nenávidí. My patříme mezi tu první skupinu, protože nelze přehlédnout jejich jednoznačný přínos a benefity:

  • Ekologické. Ať si kdo chce co chce říká, elektrické koloběžky jsou se svým provozem ekologické. Osobní městská e-mobilita zůstává po chůzi skutečně nejméně zatěžující přepravou.
  • Ekonomické. S jedním plným nabitím akumulátoru řádově do Kč 3,- a průměrným dojezdem 25 km je po chůzi opět jednou z nejlevnějších způsobů přepravy.
  • Časově úsporné. S ohledem na oba zmíněné benefity je skutečně třeba si přiznat, jak daleko je člověk schopen a ochoten pěšky jít, a kolik času mu to zabere. Jízda 25 km/h je vyšší než rychlost cyklisty a téměř bez námahy a bez pocení.
  • Zábavné. Jízda na e-koloběžce je zábavná ať se jedná o dojíždění do zaměstnání, nebo jen mimopracovní aktivitou a snad každému uživateli zlepší náladu. Jízda skutečně osvěží tělo i ducha.
  • Mobilní. Skladnost a jednoduchost elektrických koloběžek je činí efektivní v kombinaci s městskou či automobilovou přepravou, a to nejen při objevování cizích měst a krajin.
  • Bezúdržbové a trvanlivé. Koloběžky kromě pravidelného dobíjení akumulátoru a kontroly tlaků v pneumatikách není třeba nijak zásadně udržovat. Výrobci uvádí, že akumulátor při správné péči vydrží 700-1000 nabíjecích cyklů, což lze převést do minimální vzdálenosti 17.000 km a to už skutečně stroj sami obměníte za nový, vybavenější a hezčí.
  • Módní doplněk… kterým koloběžky ze stáje Red Bull rozhodně jsou.

 

Vykročte z řady s koloběžkami Red Bull a nasaďte si pomyslná křídla!